Ne pasă de plante, de oameni și de planetă. Prin urmare, un angajament presupune să avem grijă și de apă.

news_ro
Ne pasă de plante, de oameni și de planetă. Prin urmare, un angajament presupune să avem grijă și de apă.
2023-01-05
Sustenabilității

ASCENZA își asumă astăzi mai multe practici de a reduce consumul de apă, de a promova o mai bună gospodărire a apei la nivelul întregului ciclu de viață al produselor.

Mai mult, la fabrica noastră din Setúbal, am implementat practici al căror scop este de a economisi și a menține calitatea apei. Aceste practici se referă la

  • Sistemul nostru de tratare a apelor pluviale - cu o capacitate totală de 11.000 m3 și asociat cu stația municipală de tratare a apelor reziduale, acest sistem ne permite să avem zero impact direct asupra mediului.
  • Iar modul în care tratăm spălarea echipamentelor industriale - apa folosită la spălarea echipamentelor de producție este utilizată în viitoarele formulări ale aceluiași produs, ceea ce ne permite să reducem cantitatea de apă reziduală și să reducem consumul de apă proaspătă.

De asemenea, ASCENZA depune eforturi de a crește gradul de conștientizare și de a oferi instruire la nivelul sectorului cu privire la importanța gospodăririi sustenabile a apei în momentul utilizării produselor de protecție a plantelor. Printre aceste acțiuni se numără diseminarea și materialele de transfer de cunoștințe, prin organizarea de evenimente și instruiri, în ceea ce privește strategii de evitare a proceselor de poluare punctuale sau difuze ale surselor de apă.

În prezent, contaminarea surselor de apă prin substanțe de protecție a culturilor poate fi evitată în 80 până la 90% din cazuri, prin desfășurarea unor practici corespunzătoare de agricultură, motiv pentru care această conștientizare și instruire sunt atât de relevante.

Având în vedere că 50%* din contaminarea apei cu produse fitosanitare are loc în timpul încărcării echipamentelor de aplicare, investim de asemenea în proiecte tehnologice, împreună cu alte companii de renume din sector, cum ar fi easyconnect.

easyconnect este un sistem de transfer închis, care evită stropirea în timpul procesului de umplere a rezervoarelor pentru aplicare, respectiv prin evitarea scurgerii substanțelor în sol, fapt care dăunează surselor de apă.

*Sursa: Roetelle et all., 2011 Environmentally Optimised Sprayer (EOS). Evaluation of spray equipment to mitigate point diffuse source losses of Plant Protection Products to water. Aspects of Applied Biology 114:143-150.