Carpet este ușor de utilizat și protejează vița de vie în mod natural împotriva pulberilor de mucegai

Grape leaves in vineyard
Plante
Planetă
Carpet este ușor de utilizat și protejează vița de vie în mod natural împotriva pulberilor de mucegai
2024-04-05
Sustenabilității

Carpet® este o soluție fungicid naturală utilizată în combaterea bolilor viței de vie, în special a mucegaiului praf. Non CMR și neclasificat, acest produs este ușor de utilizat și poate fi amestecat cu produse de protecție a culturilor, datorită formulării sale de top.

O soluție naturală pe bază de carbonat acid de sodiu, Carpet® protejează vița de vie împotriva mucegaiului praf, datorită acțiunii rapide pe suprafața organelor plantei. Sinergia sa cu diferitele formulări de sulf înseamnă că ajută la reducerea cantităților aplicate. Această soluție fungicidă din gama Blexia poate fi folosită în agricultura ecologică și nu este inclusă în TFI și previne apariția rezistenței în podgorie.


Carpet® are efect de uscare și anti-sporulare.

Carpet acționează la contactul prin modificarea echilibrului osmotic în celulele fungice. Acest efect de uscare duce la moartea agentului patogen, în special a mucegaiului praf. Soluția fungicidă are și un efect de anti-sporulare care încetinește rapid progresul bolii. Carpet® este selectiv pentru culturi și limitează riscul de arsuri.

 

Aplicare preventivă și secvențială.

Soluția este disponibilă sub formă de pulbere solubilă (SP). Poate fi folosită la doza recomandată de 4 kg/ha, individual sau în combinație, până la maximum șase aplicații. Produsul este ușor de folosit și poate fi aplicat ca măsură preventivă înainte de contaminarea cu mucegai. Carpet® poate fi aplicat de la BBCH 07 la 83. Soluția poate fi folosită secvenţial, cu două sau trei aplicaţii consecutive. Soluția fungicidă este combinată cu o jumătate de doză de sulf. Se aplica dimineața sau seara, uniform pe frunze și ciorchini.

 

Un produs sigur pentru utilizatori și mediu.

Formularea de vârf asigură dizolvarea optimă a soluției fungicide. Carpet® este compatibil cu produsele de protecție a culturilor (cu excepția formulărilor uleioase), sigur pentru utilizatori și pentru mediu, nu este CMR și nu are clasificare ecotoxicologică (fără ZNT sau DRE). Are o perioadă de valabilitate de doi ani.

 

//Carpet® este soluția eligibilă pentru CEPP, cu un coeficient de 0,07 CEPP/kg.