Bune practici
Nu ratați lucruri importante daca urmariti cele mai bune practici agricole
Fiecare recolta necesită anumite practici agricole. Urmărind și înregistrând aceste activitati un fermier are o perspectivă clară asupra producției agricole si poate vedea impactul fiecarei activitati in gestionarea fermei.
Să luăm un exemplu de bună gestionare a fermei
La începutul unui sezon agricol, un fermier pregătește solul pentru plantarea cartofilor. Mai întâi, el ară solul, împrăștie o cantitate de îngrășământ și apoi plantează tuberculi de cartofi. De data aceasta reușește să planteze la o anumită adâncime și la scurt timp după plantare pulverizează solul cu erbicide. În timpul sezonului, el continuă să-și fertilizeze recolta și pulverizează împotriva dăunătorilor, bolilor si insectelor. La final, recoltează cartofii într-o cantitate mai mare decât se aștepta.
Se pare că aceste practici pentru cartof au fost productive pentru acest fermier și, prin urmare va continua să le folosească și în sezonul următor.
În cazul în care producția de culturi ar fi eșuat, un fermier care și-a înregistrat toate activitățile poate vedea în mod clar ce nu a funcționat și, prin urmare, poate ști ce să schimbe în sezonul viitor.
Într-un fel sau altul, păstrarea evidenței activităților agricole poate ajuta fermierii să aibă succes și să își creasca producția.