Blexia, bioprotecție pentru toate tipurile de agricultură

Blexia, les bioprotection par ascenza
Blexia, bioprotecție pentru toate tipurile de agricultură
2023-09-21
Sustenabilității

Ascenza, pilonul Grupului Rovensa pentru protecția culturilor, reunește produsele sale de bioprotecție într-o gamă de produse sub marca Blexia. Blexia cuprinde patru substanțe de bază și două produse de biocontrol și concentrează expertiza grupului pentru a veni în sprijinul tuturor culturilor și tuturor tipurilor de agricultură.

Ascenza se angajează să ofere o gamă de produse durabile care să îndeplinească cerințele societății și ale mediului. Investind anual 9% din cifra sa de afaceri în cercetare și dezvoltare, filiala grupului Rovensa pentru protecția culturilor construiește o gamă combinată de produse tehnice și durabile pentru toate tipurile de agricultură.

 

Expertiză globală pentru Blexia

Pentru satisfacerea nevoilor cultivatorilor și cerințelor consumatorilor finali, Ascenza a început în ultimii doi ani să distribuie produse de biocontrol, soluții naturale și convenționale. Puse sub brandul Blexia, această gamă de bioprotecție reunește know-how-ul și expertiza din cadrul grupului Rovensa.

 

Patru substanțe de bază pentru toate culturile

Gama Blexia cuprinde patru substanțe de bază și două produse de biocontrol. Acestea sunt concepute pentru toate tipurile de agricultură, convenționale și ecologice, culturi specializate și culturi de câmp. Carpet (link către articolul Carpet), pe bază de carbonat acid de sodiu, protejează strugurii împotriva mucegaiului tip praf. În același timp, Carpet limitează utilizarea sulfului. Equiset este un extract de plante care are la bază coada-calului (Equisetum arvense). Este o nouă soluție pentru viticultura durabilă. Pentru fructe, legume și culturi de câmp, programele fungicide pot să aibă la bază Prevatect, realizat din clorhidrat de chitosan derivat din chitină de crustacee. Protecţia insecticidă în arboricultură și grădinărit  se poate baza pe Valesco care are la bază extract de urzică.

 

3 cifre cheie pentru Ascenza și gama Blexia:

  • 1 fabrică de producție ultramodernă cu sediul în Portugalia.
  • 4 filiale partenere dedicate BioSolutions, grupate în cadrul Rovensa Next.
  • 6 soluții de bioprotecție.