Ascenza, producător de produse de protecție a culturilor Off-patent
Datorită know-how-ului în formulare și expertiza de reglementare, Ascenza crează și produce produse Off-patent cu valoare adăugată mai mare. Abordarea sa multidisciplinară, unitățile industriale, laboratoarele de înaltă calitate și echipele calificate fac ca acestă companie să fie un reper internațional.
Mai mult de 810 de produse înregistrate și 180 de formulări active în 2023 pentru protecția culturilor. Pentru a se distinge pe piața genericelor diferențiate, Ascenza își consolidează independența și know-how-ul industrial din 1965. Compania deține înregistrări pentru formulări specifice.
Producția de generice diferențiate
Ascenza dezvoltă produse de protecție a culturilor fără brevet pentru a face față provocării de a duce inovația la un nivel accesibil tuturor fermierilor, facilitând în acest fel utilizarea acestora și îmbunătățindu-le eficacitatea.
Instrument industrial și o abordare multidisciplinară
Această valoare adăugată se bazează pe know-how-ul industrial și de reglementare dobândit în ultimii 50 de ani. Capacitățile de producție și formulare ale fabricii de producție situate în Portugalia îi permit companiei Ascenza să implementeze procese tehnologice de excelență pentru a lucra pe cele mai exigente formulări de pe piață. Abordarea multidisciplinară a companiei Ascenza, de la monitorizarea substanțelor active disponibile în domeniul public până la comercializarea produselor finite, situează compania drept reper în protecția culturilor și soluțiile cu substanțe active ieșite de sub patent. Idee, testare, luare de decizii, dezvoltare, inovare: Ascenza se orientează către excelență datorită proceselor dovedite și a opt laboratoare de calitate.
Expertiză extinsă în materie de reglementare
Mai mult, compania se bazează pe expertiza sa puternică în materie de reglementare, susținută de o echipă de peste 40 de angajați, permițându-i să realizeze mai mult de 80% din cererile de aprobare venite din cadrul companiei. Aprobarea garantează fermierilor respectarea reglementările europene când vine vorba de produsele companiei. „Avem unul dintre cele mai exigente sisteme din Uniunea Europeană, care ne cere să demonstrăm siguranța produselor pentru utilizatori, lucrători agricoli, consumatori, mediu (sol, apă, aer) și organisme nețintă, precum organisme acvatice, plante și diverse artropode”, explică Mónica Teixeira, Director Departament Siguranță Produse, Reglementare și Cercetare și Dezvoltare. „Pentru a fi în conformitate, sunt obligați să demonstrăm că produsele noastre sunt sigure pentru mediu. Pentru a ne asigura de respectarea normelor, avem laboratoare independente care funcționează în conformitate cu bunele practici de laborator (BPL/GLP). În aceste laboratoare, efectuăm analize de reziduuri, analize fizico-chimice și studii toxicologice in vitro. Avem, de asemenea, o echipă de evaluare a riscurilor care produce dosare de înregistrare respectând cerințele europene și naționale.”