ASCENZA în direcția inovației și sustenabilității

A_ASCENZA_no_caminho_da_inovacao_e_da_sustentabilidade
ASCENZA în direcția inovației și sustenabilității
2022-11-03
Sustenabilității

ASCENZA este un jucător european în protecția culturilor, cu sediul în Portugalia și prezență directă pe piețele sud-europene, Brazilia și Mexic. Cu o cifră de afaceri de circa 200 M $, compania se diferențiază în segmentul de nebrevetare prin dreptul de proprietate asupra datelor de reglementare și portofoliul complet și diferențiat drept etalon al segmentului.

În cadrul ASCENZA, deținem facilități moderne și sofisticate care sunt dedicate protecției culturilor și care sunt compuse din patru unități complet independente: fungicide/insecticide, erbicide, sulfoniluree și sulf. Aceste unități sunt adaptate pe deplin nevoilor noastre business, combinând flexibilitatea, eficiența și siguranța mediului, asigurând în același timp cele mai bune condiții de siguranță pentru angajații noștri.

Creștere bazată pe inovație

Ca rezultat al îmbunătățirii constante și adaptarea la tendințele și nevoile pieței, în cadrul ASCENZA, am reușit să dezvoltăm cunoștințe solide în domeniul formulării. În prezent, compania produce o gamă largă de tipuri de formulări: EC, SL, EW, SE, SC; SP, WP, WDG, CS, GR, ZC și OD. Unele tipuri de formulări reprezintă o tehnologie recentă, precum CS, ZC și SE care permit combinarea a două sau mai multe ingrediente active incompatibile. Această abordare aduce o îmbunătățire siguranței produsului, reduce degradarea substanței active, face ca utilizarea de către fermier să fie mai sigură, garantând în același timp rezultate optime de eficacitate.

 

Inovația în cadrul departamentului de cercetare și dezvolare ASCENZA a formulărilor reprezintă motorul evoluției portofoliului, căutând formulări mai durabile și menținând sau îmbunătățind eficacitatea prin optimizarea încărcării AI în mediu, făcând produsele accesibile tuturor fermierilor. De exemplu, acesta este cazul unui erbicid pe bază de sulfoniluree, o soluție unică dezvoltată intern prin combinarea a trei ingrediente active cu probleme de stabilitate într-o formulare WDG. Această soluție a devenit o referință pe piață.

În fiecare an, compania noastră investește mai mult de 9% din cifra de afaceri în cercetare și dezvoltare, inclusiv activități de înregistrare.

În plus, avem o echipă dedicată și specializată cu competențe multidisciplinare și un set de capacități unice, în principal laboratoarele noastre GLP de ultimă generație, care vin în sprijinul activităților de dezvoltare și înregistrare de cercetare și dezvoltare.

IT_lab

Cea mai mare provocare pentru departamentul de cercetare și dezvoltare a formulărilor este dezvoltarea de soluții inovatoare pentru fermieri, cu zero impact negativ asupra mediului și sănătății umane, încercând scurtarea timpului de dezvoltare și reducând timpul de a ajunge pe piață. O altă provocare este reprezentată de mediul actual de reglementare care sporește incertitudinea cu privire la viitorul unor ingrediente active și coformulanți. „Luând în considerare aceste provocări, produsele care pot combina diferite tehnologii de protecție a plantelor ne pun în poziția de a privi formulările cu o perspectivă complet diferită, căutând soluții disruptive capabile să mențină sau să îmbunătățească robustețea produsului într-un mod mai durabil”, a spus Mónica Teixeira, Director pentru siguranța produselor, reglementare, cercetare și dezvoltare în cadrul ASCENZA. Acesta este motivul pentru care astăzi, ASCENZA, lucrează cu grupuri de cercetare din universități și centre de investigare pentru a ne spori cunoștințele interne și pentru a avea acces la soluții inovatoare care se pot aplica rapid în sectorul nostru.

 

Avem grijă de Plante, Oameni și Planetă

Din momentul în care soluția devine publică, sectorul protecției culturilor se confruntă cu momente dificile, percepția publică asupra pesticidelor nu este bună și nu ia în considerare toate eforturile depuse de industrie pentru îmbunătățirea siguranței produselor și promovarea utilizării în siguranță în de către fermieri. Europa este în topul acestei tendințe, dar ASCENZA o ia drept un trend global și inevitabil. În momentul de față, în Europa, reglementările sunt mai restrictive, iar politica Uniunii Europene „De la fermă în furculiță” va forța o reducere cu 50% a pesticidelor și, prin urmare, soluțiile noastre integrate - combinate convențional cu produse de protecție biologică - sunt considerate cruciale pentru a asigura conformitatea ASCENZA și pentru a oferi opțiuni care răspund nevoilor clienților în raport cu reziduurile reduse și impactul redus asupra mediului, depășind astfel restricțiile de reglementare. Tocmai acest portofoliu de produse ne pune în poziția de a ne reînnoi oferta și de a crea o diferențiere importantă.

Există într-adevăr o tendință în creștere față de produsele de bioprotecție pentru controlul dăunătorilor și a bolilor și sinergiile venite de la Rovensa, sunt elemente care au determinat ASCENZA să ofere soluții bazate pe extracte botanice și microbiologice pentru a putea ajuta producătorii din acest domeniu. În acest sens, în 2021, ASCENZA a lansat brandul Blexia, cu produse care răspund cerințelor lanțului valoric, menținând în același timp calitatea și randamentul culturii.

În ceea ce privește portofoliul, drumul către durabilitate depășește brandul Blexia, prin urmare continuăm să lucrăm la noi formulări. „Angajamentul nostru este de a aduce portofolii adaptate de culturi strategice pe piețele de bază și cele noi, respectând nevoile pieței și legislația locală, dar menținându-ne preocuparea mai mare pentru mediu. Scopul nostru este ca produsele pe care noi le oferim să reprezinte cea mai bună experiență pentru clienți”, a declarat Rui Correia, Director Central de Marketing în cadrul ASCENZA.

 

PT_img

 

Pentru ASCENZA, agricultura sustenabilă înseamnă o agricultură care păstrează sănătatea plantelor, oamenilor și planetei pe termen lung. Prin urmare, modelul nostru de investiții țintește resursele către produse și inițiative care oferă beneficii diferențiate de sustenabilitate pentru fermieri.

În prezent, ASCENZA este un ambasador al acestei noi filozofii și transmite acest mesaj de schimbare tuturor părților interesate. „Promovăm o utilizare sigură, durabilă și etică a produselor noastre de-a lungul ciclului de viață al produsului. Ne asigurăm de faptul că inovațiile noastre sunt responsabile din punct de vedere social și ecologic, lucrăm cu părțile interesate pentru a promova managementul sigur al produselor în cadrul propriilor operațiuni și răspunde preocupărilor lor”, a adăugat Carlos Serrano, expert în sustenabilitate.

Prin urmare, dezvoltăm inițiative cu parteneri sociali și profesioniști din industrie, axate pe îmbunătățirea bunelor practici agricole, organizând cursuri de formare cu privire la aceste bune practici și utilizarea în siguranță a produselor de protecție a culturilor. În cadrul acestor activități, conștientizăm producătorii cu privire la necesitatea dezvoltării unor practici agricole de tip „câștig-câștig”, menținând sănătatea acestora, a consumatorilor și siguranța mediului.

Mai mult, participăm în prezent la un proiect care își propune să inoveze sectorul protecției culturilor, într-o perspectivă de agilitate și securitate pentru fermierul nostru. Vorbim despre proiectul easyconnect - un sistem de transfer închis (CTS), al cărui scop este să facă umplerea pulverizatorului mai rapidă, mai ușoară și mai sigură decât metodele convenționale. easyconnect este susținut de mulți producători de produse pentru protecția culturilor, astfel încât să vă puteți bucura de beneficiile unei game largi de produse.

În efortul nostru de a sprijini o agricultură mai sustenabilă, susținem, de asemenea, cercetarea și educația în proiecte care se angajează în conservarea mediului și îmbunătățirea biodiversității. În acest scop, ne bazăm pe parteneri în cercetare și educație și ne asigurăm că depășim sfera afacerilor.

 

Dorim ca împreună cu clienții noștri, să creăm o diferențiere și să-i sprijinim în a face alegeri sustenabile. Așadar, obiectul ASCENZA este angajamentul tuturor, în fiecare zi.